• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kladdkaka med smak av tiramisu

Kladdkaka med smak av tiramisu
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kladdkaka med smak av tiramisu

6 steg att laga

16 ingredienser

45 m

Gör kladdkakan extra lyxig med kaffe och mascarpone! Som en kombination av favoritdesserten tiramisu och den klassiska kladdkakan.

Ingredienser

8 portioner

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl kaffe (starkt)
  • smör
  • ströbröd
  • 5 savoiardikex

Mascarponefrosting

  • 150 g mascarpone
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Topping

  • 1 dl kaffe
  • 1 dl strösocker
  • savoiardikex

Gör så här

  1. Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet. Tillsätt smör och kaffe.
  2. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter). Bryt ner savoiardikexen i formen och häll över smeten.
  3. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Blanda mascarpone, vaniljpulver och florsocker.
  5. Häll upp kaffe och socker i en kastrull och koka ihop tills det blir en sirap.
  6. Toppa kladdkakan med marcarponefrosting, kex och kaffesirap!