Kladdkaka med smak av tiramisu

45 m
8
Kladdkaka med smak av tiramisu
Foto: köket.se
Från Kökets box
45 m
8

Du behöver

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • smör och ströbröd till formen
  • 5 savoiardikex

Mascarponefrosting

  • 150 g mascarpone
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Topping

  • 1 dl kaffe
  • 1 dl socker
  • savoiardikex

Gör så här

  1. Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet. Tillsätt smör och kaffe.
  2. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter). Bryt ner savoiardikexen i formen och häll över smeten.
  3. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Blanda mascarpone, vaniljpulver och florsocker.
  5. Häll upp kaffe och socker i en kastrull och koka ihop tills det blir en sirap.
  6. Toppa kladdkakan med marcarponefrosting, kex och kaffesirap!
Kommentera receptet

Du kanske gillar

Fler goda recept