Kladdkaka med smak av tiramisu
Kladdkaka med smak av tiramisu
16 ingredienser
45 m
Gör kladdkakan extra lyxig med kaffe och mascarpone! Som en kombination av favoritdesserten tiramisu och den klassiska kladdkakan.
Ingredienser
Kladdkaka
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 0,5 dl kaffe (starkt)
- smör
- ströbröd
- 5 savoiardikex
Mascarponefrosting
- 150 g mascarpone
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
Topping
- 1 dl kaffe
- 1 dl strösocker
- savoiardikex
Gör så här
- Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggvispet. Tillsätt smör och kaffe.
- Smöra och bröa en form med löstagbara kanter (ca 24 cm i diameter). Bryt ner savoiardikexen i formen och häll över smeten.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- Blanda mascarpone, vaniljpulver och florsocker.
- Häll upp kaffe och socker i en kastrull och koka ihop tills det blir en sirap.
- Toppa kladdkakan med marcarponefrosting, kex och kaffesirap!