Key lime kladdkaka
Key lime kladdkaka
14 ingredienser
1 h + tid i kyl
"Kladdig vit choklad kladdkaka toppad med len och härligt sötsyrlig key lime pie fyllning. Match made in heavean! Den här bara måste ni prova!" /Camilla Hamid
Ingredienser
Kladdkaka med vit choklad
- 200 g vit bakchoklad
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- ca 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,75 dl vetemjöl
- 3 ägg
Key lime pie-topping
- 5 äggulor (stora)
- 1 burk kondenserad mjölk sötad, sötad [à 397 g]
- 2 msk limeskal
- 1 dl limejuice [ca 3 stycken limfrukter]
Dekoration
- vispgrädde
- limeskal
Gör så här
Kladdkaka med vit choklad
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
- Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke. Blanda med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i en form som är 20 cm i diameter och som du fodrat med bakplåtspapper.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör key lime pir-toppingen.
Key lime pie-topping
- Lägg alla ingredienserna till toppingen i en bunke och vispa försiktigt samman till en jämn smet för hand.
- Skeda försiktigt upp fyllningen på kladdkakan (häller du på allt på en gång så kommer du inte få tydliga lager då mitten av kladdkakan fortfarande är väldigt lös vid det här laget).
- Grädda kladdkakan med toppingen i ytterligare 10 minuter.
Dekoration
- Ställ kakan i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 4 timmar innan du serverar med vispad grädde och fint rivet limeskal.