Mums mums kladdkaka

81 röster
50 m + 4 h i kyl
8-10
mums mums kladdkak
Foto: Camilla Hamid

Inget godis eller bakverk undgår vår bloggerska Camilla Hamid/ My Kitchen Stories!

Och gillar du klassiska mums mums - då kommer du älska denna fluffiga mums mums kladdkaka!

TIPS! 0,5 tsk agar agar pulver = 1 tsk gelatinpulver

Visa mer
50 m + 4 h i kyl
8-10

Du behöver

Kladdkaka:

  • 150 g smör
  • 2,25 dl strösocker
  • 1,5 dl brun farinsocker, strö
  • 0,5 tsk vaniljpulver äkta
  • 3 ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 1 krm salt

Mums mums-fyllning:

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk agar-agar pulver
  • 4 tsk vatten, ljummet

Mörk chokladganache:

  • 150 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  4. Klä din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten (men inte för lös) och färdig i kanterna.
  6. Låt kladdkakan svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet, minst 4 h, innan du fyller och serverar den.
  7. Vispa äggvitan till fasta toppar med elvisp.
  8. Tillsätt strösockret och vaniljpulver, lite i taget under konstant vispning med elvisp tills du får en fluffig och blank smet.
  9. Lägg agar agar pulver och vatten i en liten skål. Rör om och värm upp på högsta effekt i 25 sekunder i micro. Rör om och låt svalna (men inte stelna!).
  10. Häll ner agar agar-smeten i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvisp hela tiden så att det inte bildas klumpar.
  11. Bre ut din mums mums fyllning över kladdkakan. Ställ tillbaka formen i kylskåpet medan du gör ganachen.
  12. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  13. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn smet.
  14. Låt ganachen svalna helt och hållet innan du häller den över mums mums-lagret. Ställ tillbaka formen i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet.
  15. Servera och njut!
Tips!
camilla hamid spritsar

Fler mumsiga bakverk?

Vill du ha fler mumsiga recept från Camilla Hamid? Besök hennes supersöta blogg My Kitchen Stories!

25 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...