"En ljus kladdkaka med smak av citron och hallon. Perfekt balans mellan sötma och syra. Och krispiga bitar av mandel på toppen. Det här är en kaka som är lätt att älska." /Camilla
Smöra och fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker lätt i en bunke tills det precis bara går ihop. Hacka den vita chokladen grovt. Smält smöret på medelvärme i en kastrull, ta bort från värmen och rör ner chokladen tills den har smält.
Tillsätt citronsaft, citronskal, vaniljsocker, salt och smörblandningen i äggsmeten och rör om tills allt just har blandats. Sikta ner vetemjölet och vänd ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll smeten i formen och toppa med hallon och mandelspån.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Den ska vara ljus och ha en lätt ”vobblig” mitt. Låt svalna helt i minst 4 timmar, men helst över natten i kylskåp.