Kladdkaka med hallon och vit choklad

NYHET
Kladdkaka med hallon och vit choklad
Foto: Ulrika Pousette
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kladdkaka med hallon och vit choklad

11 ingredienser

"En ljus kladdkaka med smak av citron och hallon. Perfekt balans mellan sötma och syra. Och krispiga bitar av mandel på toppen. Det här är en kaka som är lätt att älska." /Camilla

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker [180 g]
  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 0,5 dl citronsaft, färskpressad [50 g]
  • 2 citroner, finrivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker [6 g]
  • 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl [180 g]
  • 150 g hallon (färska eller frysta)
  • mandelspån (till garnering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Smöra och fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker lätt i en bunke tills det precis bara går ihop. Hacka den vita chokladen grovt. Smält smöret på medelvärme i en kastrull, ta bort från värmen och rör ner chokladen tills den har smält.
  3. Tillsätt citronsaft, citronskal, vaniljsocker, salt och smörblandningen i äggsmeten och rör om tills allt just har blandats. Sikta ner vetemjölet och vänd ihop till en jämn smet med en slickepott. Häll smeten i formen och toppa med hallon och mandelspån.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Den ska vara ljus och ha en lätt ”vobblig” mitt. Låt svalna helt i minst 4 timmar, men helst över natten i kylskåp.