Tess Medina

GRATTIS TESS - Vinnare av Sveriges mästerkock 2024!

Vi fick en pratstund med Sveriges mästerkock 2024, Tess Medina. Hur var tiden i programmet, vilken tävling upplevde hon som svårast och vad har hon alltid hemma i skafferiet? Lär känna Sveriges mästerkock 2024 här!

GRATTIS till vinsten Tess, hur känns det?
Det känns helt sjukt faktiskt. Jag vann 5e december, så det var så länge sen för mig. Nu har hela vintern gått och äntligen har finalen varit. Allt kommer ifatt mig!

Hur var det att vara med?
Superroligt. Eller alltså, superroligt och superroligt, jag skulle beskriva det som totalångest blandat med eufori. Högt och lågt hela tiden.

Tess Medina

Hur var juryn att laga mat till?
Där och då tyckte jag alla tre var sjukt obehagliga och läskiga att bjuda på min mat. De är ganska stränga och hårda, det är inte bara så det verkar i programmet. I finalen gav Tommy mig en komplimang för min mat och då ropade jag upp till balkongen att "Hörde ni, jag fick en komplimang av TOMMY" och då började alla applådera och skratta. De strösslar inte med positiv feedback vilket gjorde det läskigt såklart, för man vet aldrig vad de ska tycka innan.

Här hittar du Tess vinnarmeny från finalen!

Vilken var den svåraste tävlingen tyckte du?
Fisken - helt klart! Det vill jag aldrig göra om, en helt sinnesrubbad tävling! Skönt att jag förhoppningsvis aldrig kommer utmanas i ett fisk-quiz igen.
Pocherad kolja med bakad purjolök och sås på vongole

Vad händer för dig framåt?
Jag är ju aktuell med min kokbok "À table med Tess" som kommer ut direkt efter finalen. Sen ser jag fram emot att förhoppningsvis jobba med olika gästspel på restauranger. I höst ska jag plugga till sommelier och det ser jag verkligen fram emot. Resten får vi se, men jag är redo för alla framtida utmaningar.

Här kan du läsa mer om Tess kokbok!

Vad finns alltid i ditt skafferi/kyl?
Sardeller, selleri och kapris.

Någon du inte klarar av att äta?
Choklad! Mitten på gurkan är inte heller någon favorit.

Vad bjuder du på när du har middagsbjudning?
Åh, enkel fråga: Lasagne.

Här hittar du Tess goda recept på salsiccialasagne!

Vilken är din go to-vardagsrätt
Nej men det funkar inte så för mig. Jag går bara till mataffären och plockar det som är på rea.

Tess vinnare

Stort grattis Tess!

Goda recept från Tess