Purjolökspaj med gruyère

À table med Tess – vinnarboken från Sveriges mästerkock 2024

Tess Medina, vinnare av Sveriges mästerkock 2024 är aktuell med boken ”À table med Tess”. En kokbok inspirerad av de tre städer Tess är uppvuxen i – Los Angeles, Stockholm och Paris. I den här boken hittar du lättlagade och inspirerande recept för hela familjen. Vi fick en pratstund med Tess om boken och tanken bakom.

Tess Medina
Berätta kort om boken!
Jag valde att göra en kokbok med recept från de tre städerna jag är uppväxt i - LA, Stockholm och Paris. Det är en allsidig bok jag vill ska funka för alla. Jag vill att man bara ska kunna öppna upp boken och känna att ”det här receptet blir det ikväll”.

Vad kan man förvänta sig av boken?
Viktigast för mig var att den ska passa alla, jag vill inte att det ska kännas krångligt utan snarare enkelt och inkluderande. Vardagsmat som funkar för hela familjen, helt enkelt.

Här hittar du recept från boken!

Vilken typ av recept hittar man i boken?
Enkla recept som funkar lika bra till vardags som helg. Matiga sallader, enkla pajer, smarriga mackor, klassisk husman och en och annan dessert. Mina favoriter helt enkelt!
chicken salad sadwich

Sååå, vilket är favoritreceptet från boken?
Kycklingbuljongsoppan, jag brukar kalla den för sjuksoppan för jag gör den alltid när jag är sjuk. Man blir frisk på ett kick, samtidigt som den smakar otroligt!

Här kan du köpa "À table med Tess".

Recept från boken