Tunnbrödsrulle inför Valborg

Tunnbrödsrulle inför Valborg
Tess Medina
Tess Medina

Tunnbrödsrulle inför Valborg

16 ingredienser

30 m

"Vi svenskar är ju himla duktiga på att ta fram grillen så fort temperaturen visar några plusgrader eller solen tittar fram. Så vad passar väl bättre än en tunnbrödsrulle inför Valborg, våren och sommaren? Min version har en lite mer vuxen smak i sig. Mycket pepparrot!" /Tess Medina

Ingredienser

portioner

Coleslaw

  • 0,25 vitkål
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 1 purjolök
  • 4 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • ca 1,25 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Ajvarish

  • 200 g rostad paprika på burk (i olja)
  • 1 tsk harissa
  • 0,5 dl cashewnötter

Servering

  • 4 korvar (valfri, merguez eller färsk lammkorv)
  • 4 tunnbröd
  • saltgurka

Gör så här

Coleslaw

  1. Skiva vitkålen tunt på mandolin.
  2. Skär morötterna och äpplet i strimlor.
  3. Skiva purjolöken och riv pepparroten.
  4. Vispa ihop majonnäs, crème fraîche och senap med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda såsen med övriga ingredienser.

Ajvarish

  1. Mixa alla ingredienser slätt och smaka av med salt och peppar om det behövs.

Servering

  1. Servera korven i tunnbörd med coleslaw, ajvarish och saltgurka.