Kebaben har en lång historia i Mellanöstern och den omtyckta rätten finns i en mängd varianter, från Shish kebab till Shawarma och Döner kebab. Här har vi valt ut 9 goda varianter på kebab - vilken gillar du?
I stället för att använda malen färs så hackas här högrev smått med kniv eller matberedare. Tillsammans med varma kryddor som kanel, nejlika och spiskummin blir det en riktig fullträff.
Persiska kycklingspett med smak av saffran. Marinera kycklingen i yoghurt, lime, lök och kryddor, det kommer gör kycklingbitarna extra möra och smakrika.
Pizzamästaren Lisa Lemke bjuder på sitt bästa recept på kebabpizza med två sorters såser och kryddig färs.
[Här kan du se en film på hur Lisa Lemke gör sin pizzadeg!](/lisas-basta-pizzadeg)
Det är en variant på kebab där köttet skärs i tunna strimlor och kryddas med Shawarma. Serveras med pitabröd eller varför inte på mjukt tunnbröd och rulla ihop den som en klassisk tunnbrödrulle!
Busenkel kebab som du gör enkelt i långpannan. Perfekt att bjuda middagsgästerna på!
**TIPS!** Det funkar utmärkt att krydda och förbereda färsen flera timmar innan servering. Platta ut den i plåten och förvara i kylen tills det är dags att äta. Sen är det bara att grilla det snabbt i ugnen. Färsen klarar sig i flera timmar i kylen.
Magiskt god och goffig kebabtallrik med krispiga pommes, grillade kycklingspett, grillade padrones, picklad lök och två kebabsåser. Grilla, blanda och njut!