kycklingkebab med pitabröd

9 varianter på kebab

Kebaben har en lång historia i Mellanöstern och den omtyckta rätten finns i en mängd varianter, från Shish kebab till Shawarma och Döner kebab. Här har vi valt ut 9 goda varianter på kebab - vilken gillar du?

1. Kebabköttbullar >>

I stället för att använda malen färs så hackas här högrev smått med kniv eller matberedare. Tillsammans med varma kryddor som kanel, nejlika och spiskummin blir det en riktig fullträff.
Sponsrat innehåll

2. Kycklingkebab i pita >>

En enkel kebab som alla kan göra hemma! Med färdig röd och vit sås från Felix blir middagen extra lättlagad.

3. Djoje kebab >>

Persiska kycklingspett med smak av saffran. Marinera kycklingen i yoghurt, lime, lök och kryddor, det kommer gör kycklingbitarna extra möra och smakrika.

4. Kycklingkebab med pitabröd >>

Kryddig kycklingkebab som är busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med både vit och röd sås. En riktig familjefavorit!

5. Indisk lammkebab >>

Den här kebaben på lamm har härliga indiska smaker och passar perfekt som både helgmiddag, till fest eller vardag. Riktigt gott och smakrikt.

6. Klassisk kebabpizza >>

Pizzamästaren Lisa Lemke bjuder på sitt bästa recept på kebabpizza med två sorters såser och kryddig färs. [Här kan du se en film på hur Lisa Lemke gör sin pizzadeg!](/lisas-basta-pizzadeg)

7. Gáhkku - samisk kebab >>

Jovisst! Sverige har också kebab - samisk kebab! Mjukt, tunt bröd fyllt med rökt renkött, messmör och lingon. Mmmmm.....

8. Shawarma >>

Det är en variant på kebab där köttet skärs i tunna strimlor och kryddas med Shawarma. Serveras med pitabröd eller varför inte på mjukt tunnbröd och rulla ihop den som en klassisk tunnbrödrulle!

9. Kafta - lättlagad köttfärskebab i långpanna >>

Busenkel kebab som du gör enkelt i långpannan. Perfekt att bjuda middagsgästerna på! **TIPS!** Det funkar utmärkt att krydda och förbereda färsen flera timmar innan servering. Platta ut den i plåten och förvara i kylen tills det är dags att äta. Sen är det bara att grilla det snabbt i ugnen. Färsen klarar sig i flera timmar i kylen.

Populära recept med kebab

Populära recept på kebab

POPULÄRT
Adana kebabspett