Halloumikebab med hemgjord kebabsås och picklad lök

51 röster
30 m
4
Halloumikebab med hemgjord kebabsås och picklad lök
Foto: köket.se

Klassisk köpekebab i all ära, men den här vegetariska kebaben på halloumi är oslagbar! Servera i wraps med grönsaker, hemgjord kebabsås, picklad lök och pommes.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Kebabkrydda

  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 krm malen kanel

Halloumikebab

  • 2 halloumiostar
  • 1 msk kebabkrydda
  • rapsolja

Kebabsås

  • 2 dl gräddfil
  • 1-2 tsk kebabkrydda
  • 0,5 tsk salladskrydda
  • 1 tsk sriracha (eller annan chilisås)

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Servering

  • 4 tortillabröd
  • 0,5 kruka sallad
  • 100 g tomat
  • 0,3 gurka
  • 1 rödlök
  • ev 4 port pommes frites
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman alla kryddorna.
  3. Picklad lök
    Skiva löken fint. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ in i kylen fram till servering.
  4. Halloumikebab
    Skär halloumin i tunna strimlor i lite olika storlekar. Lägg halloumistrimlorna i en ugnsform och blanda om med kebabkrydda och olja. Tillaga i ugnen i 15-20 minuter eller tills halloumin har fått färg och börjar bli lite krispig.
  5. Kebabsås
    Rör samman alla ingredienser till kebabsåsen. Smaka av med mer kryddor eller sriracha om du önskar.
  6. Servering
    Strimla salladen, skiva lök, gurka och dela tomaterna. Montera wraps med tortillabröd, grönsakerna, halloumikebab och såsen. Servera eventuellt till pommes om du önskar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...