Halloumikebab med hemgjord kebabsås och picklad lök

Halloumikebab med hemgjord kebabsås och picklad lök
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halloumikebab med hemgjord kebabsås och picklad lök

23 ingredienser

30 m

Klassisk köpekebab i all ära, men den här vegetariska kebaben på halloumi är oslagbar! Servera i wraps med grönsaker, hemgjord kebabsås, picklad lök och pommes.

Ingredienser

portioner

Kebabkrydda

  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 krm malen kanel

Halloumikebab

  • 2 halloumiostar
  • 1 msk kebabkrydda
  • rapsolja

Kebabsås

  • 2 dl gräddfil
  • 1-2 tsk kebabkrydda
  • 0,5 tsk salladskrydda
  • 1 tsk sriracha (eller annan chilisås)

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %

Servering

  • 4 tortillabröd
  • 0,5 kruka sallad
  • 100 g tomat
  • 0,3 gurka
  • 1 rödlök
  • ev 4 port pommes frites

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman alla kryddorna.

Picklad lök

  1. Skiva löken fint. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ in i kylen fram till servering.

Halloumikebab

  1. Skär halloumin i tunna strimlor i lite olika storlekar. Lägg halloumistrimlorna i en ugnsform och blanda om med kebabkrydda och olja. Tillaga i ugnen i 15-20 minuter eller tills halloumin har fått färg och börjar bli lite krispig.

Kebabsås

  1. Rör samman alla ingredienser till kebabsåsen. Smaka av med mer kryddor eller sriracha om du önskar.

Servering

  1. Strimla salladen, skiva lök, gurka och dela tomaterna. Montera wraps med tortillabröd, grönsakerna, halloumikebab och såsen. Servera eventuellt till pommes om du önskar.