Laxsallad med färskpotatis och nobisdressing
Laxsallad med färskpotatis och nobisdressing
19 ingredienser
25 min
Somrig och lättlagad sallad. Pricken över i blir den goda nobisdressingen. Den görs som en majonnäs, men i stället för äggulor är basen ägg som kokat i 3 minuter - det ger en lite fluffigare konsistens.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Laxsallad
- 600 g färskpotatis
- 400 g varmrökt lax
- 10 rädisor
- 50 g babyspenat
- 1 gurka
- 2 knipplökar
- salt
- olivolja
Nobisdressing
- 2 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 3 dl matolja
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 krm cayennepeppar
- 0,5 dl gräslök, fint skivad
- salt
- svartpeppar
Garnering
- färsk dill
- 4 klyftor citron
Gör så här
Laxsallad
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Plocka laxen fri från skinn och ben. Kvarta rädisorna. Skär gurkan i mindre bitar. Skiva löken.
- Blanda försiktigt ihop lax, rädisor, gurka och lök med spenat och olivolja. Smaka av med salt.
Nobisdressing
- Lägg äggen i kokande vatten och koka i 3 minuter. Kyl ner äggen. Gröp ur äggen direkt ner i en liten mixerkanna.
- Tillsätt senap, vinäger, vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Mixa ihop samtidigt som du droppar ner oljan. Avsluta med att blanda ner gräslök.
Servering
- Lägg upp potatis på tallrikar, mosa den lätt med en gaffel. Toppa med salladen och ringla över dressingen. Garnera med dill och citron.