• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Laxsallad med färskpotatis och nobisdressing

21 röster
25 min
4
Laxsallad med färskpotatis och nobisdressing
25 min
4
4 portioner

Du behöver

Laxsallad

  • 600 g färskpotatis
  • 400 g varmrökt lax
  • 10 rädisor
  • 50 g babyspenat
  • 1 gurka
  • 2 knipplökar
  • salt
  • olivolja

Nobisdressing

  • 2 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl gräslök, fint skivad
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • färsk dill
  • 4 klyfta citron

Gör så här

  1. Laxsallad
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Plocka laxen fri från skinn och ben. Kvarta rädisorna. Skär gurkan i mindre bitar. Skiva löken.
  3. Blanda försiktigt ihop lax, rädisor, gurka och lök med spenat och olivolja. Smaka av med salt.
  4. Nobisdressing
    Lägg äggen i kokande vatten och koka i 3 minuter. Kyl ner äggen. Gröp ur äggen direkt ner i en liten mixerkanna.
  5. Tillsätt senap, vinäger, vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Mixa ihop samtidigt som du droppar ner oljan. Avsluta med att blanda ner gräslök.
  6. Servering
    Lägg upp potatis på tallrikar, mosa den lätt med en gaffel. Toppa med salladen och ringla över dressingen. Garnera med dill och citron.
11 juli 2020