Djoje kebab, Zeina Mourtadas recept

12 röster
60 m
4

Kycklingkebab med smak av saffran, yoghurt, lime och gurkmeja. Serveras med grillad tomat och lök.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Kebabspett

  • 1 saffranspåse (0,5 g)
  • 0,5 dl hett vatten
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 lök
  • 1 lime
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • hela tomater
  • lök, delad i halvor

Gör så här

  1. Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten. Låt stå en stund, minst 30 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen få marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur.
  3. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
  4. I ugn
    Värm ugnen till 250 grader, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden.
  5. Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid.
23 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept