Djoje kebab, Zeina Mourtadas recept
Djoje kebab, Zeina Mourtadas recept
13 ingredienser
60 m
Kycklingkebab med smak av saffran, yoghurt, lime och gurkmeja. Serveras med grillad tomat och lök.
Ingredienser
Kebabspett
- 1 saffran [0,5 g]
- 0,5 dl vatten, hett
- 3-4 kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 1 limefrukt
- 1 dl yoghurt
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 dl olivolja
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
- tomat
- gul lök, delad i halvor
Gör så här
- Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten. Låt stå en stund, minst 30 minuter.
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen få marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur.
- Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
I ugn
- Värm ugnen till 250 grader, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden.
- Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid.