Djoje kebab, Zeina Mourtadas recept

Djoje kebab, Zeina Mourtadas recept
Foto: Zeina Mourtada
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Djoje kebab, Zeina Mourtadas recept

22

5 steg att laga

13 ingredienser

60 m

Kycklingkebab med smak av saffran, yoghurt, lime och gurkmeja. Serveras med grillad tomat och lök.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kebabspett

  • 1 saffran [0,5 g]
  • 0,5 dl vatten, hett
  • 3-4 kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 limefrukt
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • tomat
  • gul lök, delad i halvor

Gör så här

  1. Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten. Låt stå en stund, minst 30 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen få marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur.
  3. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
  4. I ugn
    Värm ugnen till 250 grader, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden.
  5. Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid.