Djoje kebab, Zeina Mourtadas recept

9 röster
60 m
4
60 m
4

Du behöver

Kebabspett

  • 1 saffranspåse (0,5 g)
  • 0,5 dl hett vatten
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 lök
  • 1 lime
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • hela tomater
  • lök, delad i halvor

Gör så här

  1. Lös upp saffranet med 0,5 dl hett vatten. Låt stå en stund, minst 30 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar. Riv eller kör löken i en mixer. Pressa limen. Blanda ihop alla ingredienser och låt kycklingen få marineras en bra stund, ju längre desto godare smak. Gärna i kyl över natten eller en stund i rumstemperatur.
  3. Efter att kycklingen marinerats trär du kycklingbitarna på spett. Grilla på grillen eller i ugn.
  4. I ugn
    Värm ugnen till 250 grader, gärna med grillfunktion på. Sätt in en plåt i mitten av ugnen och lägg på ugnsgallret. Låt gallret bli ordentligt varmt så kycklingen inte fastnar. Grilla spetten i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur stark ugn du har, vänd efter halva tiden.
  5. Grilla även tomaterna och löken och servera bredvid.
23 juni 2018

Fler goda recept