Kycklingkebab med myntasås och örtpotatis

30 m
4
Spela video Kycklingkebab med myntasås och örtpotatis
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Örtpotatis

  • 600 g fast liten potatis
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe salladslök
  • olivolja
  • salt

Kycklingkebab

  • 600 g urbenad kycklinglårfilé med skinn
  • salt och peppar
  • olivolja och smör

Kryddblandning

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk sambal badjak

Myntasås

  • 2 dl tjock yoghurt, t ex grekisk
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 1 lime, skalet
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisen i klyftor. Blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen ca 25 minuter på 225 grader. Hacka örterna, skiva salladslöken och blanda upp med potatisen innan servering.
  2. Salta och peppra kycklingen. Stek på medelvärme i olja med skinnsidan nedåt. När skinnet börjar bli krispigt så tillsätt smöret. Vänd och stek på andra sidan tills kycklingen är klar.
  3. Ta upp kycklingen och tillsätt kryddblandningen i pannan, låt kryddorna suga åt sig av stekfettet. Strimla kycklingen och häll över kryddblandningen från pannan. Blanda runt och smaka ev. av med mer salt. Klart.
  4. Blanda alla ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept