Grönsakskebab med chilipicklad lök och vitlöksyoghurt

15 röster
45 min
4
Grönsakskebab med chilipicklad lök och vitlöksyoghurt
Foto: TV4

En veggie-rätt av rang! Friterade grönsaker vända i en hemmagjord kryddmix med vitlöksyoghurt och chilipicklad gul lök. En perfekt somrig rätt för hela familjen! 

Var försiktig när du friterar, ha gärna ett lock till hands att placera över kastrullen om det skulle börja brinna! 

Visa mer
45 min
4

Du behöver

Frityrsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2,5 dl vatten, kallt
  • 1 tsk salt
  • mer vatten till att späda

Kebabkrydda

  • 1 msk spiskummin, mald
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk koriander, malen

Friterade grönsaker

  • 1 zucchini
  • 1 broccoli
  • 1 knippe salladslök
  • 2 röda paprikor
  • olja, till fritering
  • salt

Chilipicklad lök

  • 1,5 dl ättika
  • 3 dl socker
  • 4,5 dl vatten
  • 4 gula lökar, skalade
  • 4 röd chilifrukt

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Tillbehör

  • pitabröd

Garnering

  • isbergssallad
  • koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Frityrsmet
    Blanda mjöl och bakpulver. Vispa försiktigt i vattnet. Späd om den blir för tjock med mer vatten.
  2. Kebabkrydda
    Blanda ihop alla kryddor.
  3. Friterade grönsaker
    Dela alla grönsaker i mindre bitar. Värm oljan till 180 grader.
  4. Doppa grönsakerna i frityrsmeten och fritera till gyllenbruna. Låt rinna av på papper och strö över salt och kryddblandningen, gör detta medan grönsakerna är varma!
  5. Picklad lök
    Skiva lök och chili. Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Låt svalna.
  6. Till servering
    Blanda ihop ingredienserna till yoghurten. Servera alltsammans med pitabröd, isbergssallad och toppa med koriander.
27 april 2019

Laddar fler recept...