1-2 citronsaft, färskpressad (justera mängd efter smak)
salt
Myntatzatsiki
1 gurka, hackad i små tärningar
1 klyfta vitlök, finriven
1 tsk salt
ca 4 dl turkisk yoghurt
1,5 msk torkad mynta
Gör så här
Kebabspett
Blanda ihop alla ingredienser till kebaben. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar, då kommer alla smaker fram ordentligt. Du kan plasta in köttet och förvara i kylen några timmar. Det funkar även att grilla köttet direkt om man inte hinner låta det vila.
Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab. Kläm och forma väl så att det inte bildas några luftfickor runt spettet.
Grilla dem ca 3-4 min på varje sida
Persiljesallad
Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda lök och sumak, arbeta försiktigt in sumaken i löken med händerna. Ställ åt sidan.
Skölj persiljan och låt rinna av väl. Hacka persiljan fint.
Blanda lök, persilja, salt och citron. Smaka av och justera syran efter smak, salladen ska ha en fräsch och syrlig smak. Servera genast eller låt salladen stå i kylen. Salladen klarar sig fint i flera timmar i kylen.
Myntatzatsiki
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av. Låt stå kallt fram till servering.