Zeina Mourtadas kebabspett

POPULÄRT
Zeina Mourtadas kebabspett
Foto: Zeina Mourtada
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Zeina Mourtadas kebabspett

30

3 steg att laga

7 ingredienser

60 m

Smakrika och möra kebabspett med kryddor från Mellanöstern - perfekt att servera på buffén eller grillfesten!

Ingredienser

portioner5 portioner
  • 750 g köttfärs (lamm eller nöt)
  • 1 tsk sju kryddor
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 tsk paprikapulver (eller chilipulver)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt. Du kan plasta in köttet och förvara i kylen några timmar eller låta stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  2. Trä sedan köttet på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab.
  3. Värm ugnen till 250 grader med grillfunktion på, lägg spetten på en plåt, ringla lite olivolja på och ta in i mitten av ugnen. Funkar även att grilla spetten på utegrillen. Efter ca 10-15 minuter är de färdiga, servera genast.