Zeina Mourtadas kebabspett
Zeina Mourtadas kebabspett
7 ingredienser
60 m
Smakrika och möra kebabspett med kryddor från Mellanöstern - perfekt att servera på buffén eller grillfesten!
Sjukryddor är en kryddblandning från Mellanöstern som finns i välsorterade butiker bredvid de vanliga kryddorna.
Ingredienser
- 750 g köttfärs (lamm eller nöt)
- 1 tsk sju kryddor
- 1 dl persilja, finhackad
- 1 gul lök, finhackad
- 2 tsk paprikapulver (eller chilipulver)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna köttfärsblandningen stå en stund innan du grillar den så kommer alla smaker fram ordentligt. Du kan plasta in köttet och förvara i kylen några timmar eller låta stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
- Trä sedan köttet på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma en lång kebab.
- Värm ugnen till 250 grader med grillfunktion på, lägg spetten på en plåt, ringla lite olivolja på och ta in i mitten av ugnen. Funkar även att grilla spetten på utegrillen. Efter ca 10-15 minuter är de färdiga, servera genast.