Kycklingkebab med pitabröd

495 röster
25 m
4

Kryddig kycklingkebab som är busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med både vit och röd sås.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglår utan skinn

Marinad

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Vit kebabsås

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm cayenneppeppar
  • salt

Röd kebabsås

  • 1,5 dl ajvar relish, mild
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • salt och svartpeppar

Serveras också med

  • pitabröd
  • gurka, skivad
  • rödlök eller schalottenlök, skivad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  2. Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.
  3. Vit kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Röd kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
7 maj 2016

Laddar fler recept