Kycklingkebab med pitabröd

754 röster
25 m
4
kycklingkebab med pitabröd
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglår utan skinn

marinad

  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Vit kebabsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Röd kebabsås

  • 1,5 dl ajvar relish mild
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Serveras också med

  • pitabröd
  • gurka, skivad
  • rödlök skivad (eller schalottenlök)
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  2. Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.
  3. Vit kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Röd kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kebab! /Köket-redaktionen
7 maj 2016