Kycklingkebab med pitabröd

678 röster
25 m
4
kycklingkebab med pitabröd
Foto: TV4

Kryddig kycklingkebab som är busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med både vit och röd sås.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglår utan skinn

marinad

  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Vit kebabsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Röd kebabsås

  • 1,5 dl ajvar relish mild
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Serveras också med

  • pitabröd
  • gurka, skivad
  • rödlök skivad (eller schalottenlök)
  • persilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  2. Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.
  3. Vit kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Röd kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kebab! /Köket-redaktionen
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...