Kycklingkebab med pitabröd

555 röster
25 m
4
kycklingkebab med pitabröd
Foto: TV4

Kryddig kycklingkebab som är busenkel att göra. Serveras i pitabröd tillsammans med både vit och röd sås.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglår utan skinn

Marinad

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Vit kebabsås

  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm cayenneppeppar
  • salt

Röd kebabsås

  • 1,5 dl ajvar relish, mild
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Serveras också med

  • pitabröd
  • gurka, skivad
  • rödlök eller schalottenlök, skivad
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med kryddorna. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
  2. Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.
  3. Vit kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Röd kebabsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kebab!
7 maj 2016

Laddar fler recept...