Indisk lammkebab

13 röster
30 m + tid i kyl
4
Indisk lammkebab
Foto: Tv4
30 m + tid i kyl
4
4 portioner

Du behöver

  • 450 g lammfärs
  • 0,5 citron, saften
  • 15 g rapsolja
  • 55 g färsk koriander, finhackad
  • 4 klyfta vitlök, krossade
  • 4 gröna chilifrukter, finhackade utan kärnor
  • 0,5 tsk malen korianderfrö
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk garam masala
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och låt smakerna mogna i kylskåp någon timme.
  2. Ta lite av färsen och gör ett stekprov, korrigera smaken om det behövs.
  3. Forma färsen runt ett platt eller två runda spett.
  4. Tillaga i panna eller på grillen.
4 maj 2019