• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Indisk lammkebab

POPULÄRT
Indisk lammkebab
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Indisk lammkebab

4 steg att laga

13 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här kebaben på lamm har härliga indiska smaker och passar perfekt som både helgmiddag, till fest eller vardag. Riktigt gott och smakrikt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 450 g lammfärs
  • 0,5 citron, saften
  • 15 g rapsolja
  • 55 g färsk koriander, finhackad
  • 4 klyfta vitlök, krossade
  • 4 gröna chilifrukter, finhackade utan kärnor
  • 0,5 tsk malen korianderfrö
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk garam masala
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och låt smakerna mogna i kylskåp någon timme.
  2. Ta lite av färsen och gör ett stekprov, korrigera smaken om det behövs.
  3. Forma färsen runt ett platt eller två runda spett.
  4. Tillaga i panna eller på grillen.