Enkla kebabspett med ugnsbakade libabröd

Enkla kebabspett med ugnsbakade libabröd
Foto: Köket
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Enkla kebabspett med ugnsbakade libabröd

60

16 ingredienser

30 m

Lättlagade och smakrika kebabspett enligt Zeinas recept. Serveras med ugnsbakad libabröd med rödlök och sumakkryddning. Lite som en kebabpizza.

Ingredienser

portioner

Kebabspett

  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk sju kryddor
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 tomater

Persiljeröra

  • 2 rödlökar
  • 1 msk sumak
  • 2 krukor persilja
  • 0,5 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Till servering

  • ca 1 dl sambal oelek
  • 4 libabröd (à 90 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och grill.
  2. Skala och riv lök. Blanda ihop färs, lök, sjukryddor, persilja, paprikapulver, salt och peppar. Ta en del av färsblandningen och kläm fast ordentligt på spett och forma till långa kebaber. Lägg spetten på en plåt.
  3. Dela tomaterna i halvor, och lägg på samma plåt. Grilla mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut spetten och håll dem varma. Sänk värmen på ugnen till 225 grader.
  4. Skala och strimla lök. Blanda med sumak, finhackad persilja, saften från en halv citron, salt och peppar.
  5. Pensla en sida av bröden med sambal oelek. Fördela sedan persiljeröran på bröden. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Servera bröden med kebabspetten och grillad tomat.
TIPS!
läs mer
Ät smart med Zeina

Ät smart med Zeina!

Här hittar du fler smarta recept från Ät smart med Zeina >>

Läs mer