Saftiga lammfärsspett bjuds med en fräsch och syrlig grönkålssallad i den här rätten med tydliga influenser från Mellanöstern. Tillsammans med krämig vitlöksyoghurt blir middagen komplett.
Trä blandningen på spett. Ta en bit av köttfärsblandningen och kläm fast färsen ordentligt på spettet och forma till en lång kebab.
Lägg spetten på en plåt och ringla över lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 12-15 minuter.
Sallad
Riv med händerna eller strimla grönkålen i bitar, ta bort de grova stjälkarna. Skär gurka och tomat i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla salladslöken. Lägg i en skal eller på ett fat.
Strö över persiljan samt torkad mynta och sumak. Pressa över citron. Ringla över olivolja och salta. Blanda runt. Avsluta med att ringla över granatäppelsirap.
Vitlöksyoghurt
Blanda yoghurten med finriven vitlök. Smaka av med salt.