Kycklingkebab i pita

Felix Kycklingkebab i pita
Foto: Köket.se

Kycklingkebab i pita

12 ingredienser

25 min

En enkel kebab som alla kan göra hemma! Med färdig röd och vit sås från Felix blir middagen extra lättlagad.

Ingredienser

portioner

Kycklingkebab

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk matolja
  • 3 msk kebabkrydda
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 0,25 isbergssallad
  • 8 fefferonis
  • 8 pitabröd
  • Felix Mild Kebabsås
  • Felix Grill & Kebabsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kycklinglårfilé, olja, kebabkrydda och salt i en bunke. Sprid ut i en ugnsform och grädda i 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  3. Strimla kycklingen i mindre bitar och vänd runt i såsen som bildats i ugnsformen.
  4. Skiva grönsakerna. Värm pitabröden. Servera kycklingkebaben i pitabröd med grönsakerna och såserna.

Om du inte har kebabkrydda kan du enkelt blanda egen! Du blandar bara ihop 1 msk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk oregano, 1 tsk timjan, 1 tsk gurkmeja, 1 krm kanel och 1 krm chilipulver. Gör dubbel sats och spara i en glasburk till nästa gång du blir sugen på kebab!

TIPS!
Fler tips från Felix!
Felix snabb tuna melt

Fler tips från Felix!

Lättlagade recept för hela familjen.

Läs mer