Kycklingkebab i pita

Felix Kycklingkebab i pita
Foto: Köket.se

Kycklingkebab i pita

12 ingredienser

25 min

En enkel kebab som alla kan göra hemma! Med färdig röd och vit sås från Felix blir middagen extra lättlagad.

Felix tipsar!
Felix kebabsåser produktbild

Felix tipsar!

Felix kebabsåser är tillagade i Blekinge och innehåller varken konstgjorda aromer, färgämnen eller konserveringsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Kycklingkebab

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk matolja
  • 3 msk kebabkrydda
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 1 tomat
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 0,25 isbergssallad
  • 8 fefferonis
  • 8 pitabröd
  • Felix Mild Kebabsås
  • Felix Grill & Kebabsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kycklinglårfilé, olja, kebabkrydda och salt i en bunke. Sprid ut i en ugnsform och grädda i 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  3. Strimla kycklingen i mindre bitar och vänd runt i såsen som bildats i ugnsformen.
  4. Skiva grönsakerna. Värm pitabröden. Servera kycklingkebaben i pitabröd med grönsakerna och såserna.

Om du inte har kebabkrydda kan du enkelt blanda egen! Du blandar bara ihop 1 msk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk oregano, 1 tsk timjan, 1 tsk gurkmeja, 1 krm kanel och 1 krm chilipulver. Gör dubbel sats och spara i en glasburk till nästa gång du blir sugen på kebab!

TIPS!
Fler tips från Felix!
Felix snabb tuna melt

Fler tips från Felix!

Lättlagade recept för hela familjen.

Läs mer