Johan Sörbergs mazariner

9 makalöst goda mazariner

Finns det någon som tackar nej till hemgjorda spröda mazariner? Vi skulle inte tro det. Här hittar du 9 varianter på mazariner som alla är makalöst goda!

En vacker mazarintårta, klassiska mazariner från bakdrottningen Birgitta Rasmussen, Roy Fares äppelmazariner, mazarinsnittar eller kokosmazariner. Och så kunde vi inte låta bli att ta med mazarinens goda släkting - katalanen. Vilken sort kommer du testa först?

Mazarintårta med citron och rostade vallmofrön

Tea Malmegårds citrondoftande ljuvligt goda mazarintårta borde inte gå någon förbi! Lite godare och väldigt mycket större.

Birgitta Rasmussons mazariner

Ett klassiskt recept på mazariner enligt bakdrottningen Birgitta Rasmussen. Ett riktigt bra recept med tillhörande video, så du kan se steg för steg har Birgitta bakar sina mazariner.

Kardemumma- och äppelmazariner

Mazariner på ett helt nytt sätt! Testa Roy Fares recept på kardemummamazariner med äppelskivor.

Mazarinsnittar

Frasigt goda kaksnittar med smak av mazarin! Lite enklare, men väldigt gott.

Sörbergs kokosmazariner - se & gör

Johans variant på den klassiska kokostoppen. Lite elegantare, mycket mer smak. Spela klippet för att se Johan göra dem steg för steg.

Blåbärskatalan

Katalan är en liten mazarinliknande bakelse med hallonsylt. Här gör Tea en smidigare, men minst lika god, variant i en stor pajform där hallonsylten byts mot blåbärssylt.

Johan Sörbergs mazariner

Klassiska kondisbiten mazarin är svår att tröttna på. Varför inte testa med tosca på? Vill du ha klassisk glasyr ovanpå? [Här hittar du Birgitta Rasmussons recept.](/mitt-kok/birgitta-rasmusson/birgitta-rasmussons-mazariner/)

Katalaner

Katalaner påminner om mazariner, men innehåller även hallonsylt i fyllningen och i glasyren. En äkta kondisklassiker som inte alls är svår att baka själv. 

Roys katalan

Roy bakar smidigt kondisbiten katalan i en stor form i stället för i flera små. En perfekt kaka till fikat.