Mazarincheesecake med flädermarinerade jordgubbar

koket.se
Mazarincheesecake med flädermarinerade jordgubbar
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Mazarincheesecake med flädermarinerade jordgubbar

14 ingredienser

2 h

Två favoriter i en - en mjukseg mazarin i botten med ett lager cheesecakemousse över sig som vid servering toppas med flädermarinerade jordgubbar. En sann sommardröm!

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tårtbotten

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 400 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl

Cheesecakemousse

  • 200 g vit bakchoklad
  • 600 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl florsocker

Flädermarinerade jordgubbar

  • 500 g färska jordgubbar
  • 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • 2 msk vaniljsocker
  • fläderblommor, att garnera med

Gör så här

Mazarinbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra en form med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan i en bunke. Tillsätt ägg, smör och strösocker. Vispa ihop till en krämig smet med elvisp.
  3. Tillsätt vetemjölet och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Bre ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet innan du toppar med cheesecakefyllningen.

Cheesecakemousse

  1. Grovhacka den vita chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Låt svalna.
  2. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta vita chokladen samtidigt som du fortsätter vispa med elvisp.
  3. Ha till sist i florsocker och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut smeten över mazarinbotten.
  4. Plasta in formen och låt stå i frysen 1-2 timmar (eller 4-6 timmar i kylen) innan du dekorerar och serverar.

Flädermarinerade jordgubbar

  1. Skär av bladen på jordgubbarna och dela dom i mindre bitar.
  2. Blanda flädersaft, citronskal och vaniljsocker. Ha ner jordgubbsbitarna och blanda ihop. Låt stå en stund.
  3. Häll av vätskan och garnera moussen med dem.