Birgitta Rasmussons mazariner

Birgitta Rasmussons mazariner
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Birgitta Rasmussons mazariner

13 ingredienser

1,5 h

Klassiska bakverket mazariner sitter aldrig fel. Självklart har kakdrottningen Birgitta Rasmusson ett riktigt bra recept på dessa goda kondisbitar.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken

Mördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2,5 msk strösocker
  • 0,5 ägg

Fyllning

  • 150 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2,5 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl hallon, väl avrunna

Garnering

  • 2 dl florsocker
  • vatten

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
  2. Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
  3. Under tiden görs fyllningen. Riv ner mandelmassan i en skål.
  4. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning.
  5. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen.
  6. Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min.
  7. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler. Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen.