Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg, plasta och låt vila i kyl 30 minuter. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock rundel på ett mjölat underlag. Klä en rund pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med pajdegen. Låt degen gå ända upp på kanten, skär bort överflödig så att du får en jämn och fin kant.
Mandelfyllning
Sätt ugnen på 190 grader. Riv mandelmassa och blanda det i lite i taget av smöret. Blanda sedan i ett ägg i taget, sist vetemjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät fyllning. Fyll pajformen med mazarinmassa och strö över äppelbitarna (se nedan). Grädda mitt i ugnen i 22-25 minuter, ta ut och låt svalna helt.
Äppelfyllning
Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar och lägg i en skål och blanda runt med resterande ingredienser.
Glasyr
Rör samma florsocker och vatten, ringla det över kakan och låt stelna.