Sörbergs kokosmazariner - se & gör

13 röster
Kokosmazariner - se & gör
Foto: TV4

Johans variant på den klassiska kokostoppen. Lite elegantare, mycket mer smak. Spela klippet för att se Johan göra dem steg för steg.

Visa mer

Du behöver

  • 80 g mjölk
  • 260 g kokosflingor
  • 380 g strösocker
  • 280 g smör, rumstempererat
  • 200 g ägg

Tryffeltopping

  • 20 g vispgrädde
  • 25 g juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime
  • 150 g vit choklad, finhackad

Servering

  • rostade kokosflakes

Gör så här

  1. Blanda kokos med mjölk.
  2. Tillsätt socker och rumstempererat smör.
  3. Avsluta genom att blanda i äggen.
  4. Klicka ut smeten i formar, fyll till 2/3.
  5. Grädda på 190 grader, ca 8-12 minuter beroende på storlek. Kakorna ska bli gyllenbruna. Låt svalna.
  6. Pressa ner bottnarna lite så de får plats med ett tunt lager tryffel.
  7. Tryffel
    Koka upp fruktjuice och grädde.
  8. Blanda ner den finhackade chokladen och låt smälta.
  9. Spritsa ner tryffeln i formarna, strö över kokosflakes.
  10. Låt stelna i frysen ca 1 h, ta ut mazarinerna ur formen medan de fortfarande är kalla.
15 november 2016

Fler goda recept