Kardemumma- och äppelmazariner

Kardemumma- och äppelmazariner
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Kardemumma- och äppelmazariner

13 ingredienser

Mazariner med äppelbitar i. Mandelmassefyllningen är smaksatt med kardemumma. Smakar och doftar ljuvligt.

Ingredienser

portioner stycken

Mördeg

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 75 g florsocker [1,25 dl]
  • 225 g vetemjöl [3,75 dl]
  • 15 g äggula [1 st]

Kardemummamassa

  • 350 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 55 g ägg [1 st]
  • 75 g äggula [5 st]
  • 8 g vaniljsocker [1 msk]
  • 10 g malen kardemumma [3 tsk]

Topping

  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 7 g malen kardemumma [1,5 tsk]
  • 1 äpple

Gör så här

Mördeg

  1. Blanda samman allt till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord. Stick ut rundlar och klä dina formar. Skär av överflödig deg.

Fyllning

  1. Blanda mandelmassa med smöret, lite i taget, till en slät massa, ha sedan i ett ägg i taget och blanda sist i kryddorna.
  2. Fyll 3/4 av formarna, stoppa i äppelskiva och strö över lite socker och kardemumma (som du blandat ihop innan).
  3. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 16-18 minuter. Ta ut, låt svalna och vänd ur formarna.