Blanda rumstempererat smör med socker i en köksmaskin med vinge tills det blir krämigt.
Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och kör till ett fint smul.
Knäck i ägget och kör snabbt ihop till en fin deg. Lägg degen i kylen i 30 minuter.
Mazarinfyllning
Mät upp smöret i en kastrull och låt det smälta på medeltemperatur. Koka sedan smöret tills det börjar bli brunt och doftar nötigt. Vispa smöret under tiden och dra sedan av kastrullen från plattan.
Låt smöret svalna i ca 30 minuter.
Lägg mandelmassa i en köksmaskin med vinge och tillsätt smöret försiktigt tills allt är ordentligt blandat. Du kan behöva skrapa ner smeten från kanterna då och då.
Tillsätt sedan ett ägg i taget tills du får en jämn smet.
Montering
Kavla ut degen och lägg den i en pajform som är ca 26 cm i diameter.
Bred ut mazarinfyllningen i pajformen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda pajen i ca 30 minuter tills den fått en fin yta. Låt sedan svalna.
Inkokt rabarber
Koka rabarber, syltsocker och citronzest på medeltemperatur i ca 10 minuter. Låt sedan svalna.
Vaniljglasyr
Blanda florsocker, vatten och frön ifrån vaniljstången. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Montering forts.
Glasera tarten med vaniljglasyren och servera lättvispad grädde samt rabarberkompott till.