Mazarinkaka med tosca i långpanna
Mazarinkaka med tosca i långpanna
14 ingredienser
50 min
Två goda bakverk möts i en underbart god kaka - mazarin och toscakaka blir tillsammans Camillas goda toscamazarin!
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Mazarin
- 300 g mandelmassa
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g smör, rumsvarmt
- 4 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 citron, finrivet skal
- 0,5 tsk salt
Mandeltosca
- 250 g mandelspån
- 75 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 1,5 msk vetemjöl
- 1,5 msk vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
- Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
- Häll upp smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager.
- Grädda mazarinen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den börjat få lite yta. Under tiden kan du göra toscan.
Mandeltosca
- Ha ner alla ingredienser till toscan förutom flagad mandel i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
- Ta bort kastrullen från värmen, rör ner mandeln och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i 15 minuter med toscan på.
- Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp den i bitar och serverar.