Johan Sörbergs mazariner

15 röster
70 m
Johan Sörbergs mazariner
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Klassiska kondisbiten mazarin är svårt att tröttna på. Varför inte testa med tosca på?

Vill du ha klassisk glasyr ovanpå? Här hittar du Birgitta Rasmussons recept.

Visa mer
70 m

Du behöver

Mördeg

  • 300 g vetemjöl
  • 180 g smör
  • 100 g florsocker
  • 1 äggula

Mazarinmassa

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 150 g ägg

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 75 g socker
  • 75 g grädde
  • 75 g honung
  • 150 g mandel och nötter

Gör så här

  1. Mördeg
    Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och kyl i 10 min.
  2. Kavla ut tunt, ca 3 mm, och fodra mazarinformar.
  3. Fyllning
    Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
  4. Fyll formarna och grädda i cirka 10 minuter minuter.
  5. Toscasmet
    Koka smör, socker, grädde och honung till en gyllenbrun kola som släpper kanten. Tillsätt hackade mandlar och nötter.
  6. Toppa mazarinerna med den avsvalnade toscasmeten och grädda ytterligare 8 minuter.
24 september 2015
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept