Johan Sörbergs mazariner
Johan Sörbergs mazariner
12 ingredienser
70 m
Klassiska kondisbiten mazarin är svår att tröttna på. Varför inte testa med tosca på?
Vill du ha klassisk glasyr ovanpå? Här hittar du Birgitta Rasmussons recept.
Se Johan Sörberg laga receptet

Ingredienser
Mördeg
- 300 g vetemjöl
- 180 g smör
- 100 g florsocker
- 1 äggula
Mazarinmassa
- 300 g mandelmassa
- 150 g smör
- 150 g ägg
Toscasmet
- 75 g smör
- 75 g strösocker
- 75 g grädde
- 75 g honung
- 150 g blandade nötter (och mandel)
Gör så här
Mördeg
- Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och kyl i 10 min.
- Kavla ut tunt, ca 3 mm, och fodra mazarinformar.
Fyllning
- Blanda ingredienser till fyllningen tills du har en klumpfri massa.
- Fyll formarna och grädda i cirka 10 minuter minuter.
Toscasmet
- Koka smör, socker, grädde och honung till en gyllenbrun kola som släpper kanten. Tillsätt hackade mandlar och nötter.
- Toppa mazarinerna med den avsvalnade toscasmeten och grädda ytterligare 8 minuter.