Mazarinsnittar

Mazarinsnittar
Foto: TV4
Axel Andersson HSB
Axel Andersson HSB

Mazarinsnittar

Av: Axel Andersson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

30 m

Kaksnittar med smak av mazarin, toppade med glasyr.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken

Deg

  • 160 g vetemjöl [ca 2,5 dl]
  • 60 g strösocker [ca 0,75 dl]
  • 130 g smör
  • 15 g äggula

Fyllning

  • 100 g mandelmassa
  • ca 0,5 äggvita

glasyr

  • 1 dl florsocker
  • vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Kör alla ingredienser till degen, förutom ägg, i en assistent med degblandare tills det blir smuligt. Tillsätt äggula och kör ihop till en deg.
  3. Blanda mandelmassa och äggvita och rulla ut till en korv på mjölat bord. Kavla ut degen till en rektangel och klä den runt mandelmassan.
  4. Grädda ca 12-15 minuter.
  5. Blanda glasyren till en lagom konsistens. Bred glasyren på kaklängden och dela sedan längden på snedden till fina kaksnittar.