I samarbete med Marabou

Magisk Marabousås

4 röster
10 m
4-6
Magisk Marabousås
Foto: Anna Winér

Den här chokladsåsen på mjölkchoklad är verkligen magisk. Busenkelt, snabbt och glassen stelnar härligt den när den hälls på glassen - mums!

Tips! Får du chokladsås över går det bra att spara. Förvara den i rumstemperatur i en burk med tätslutande lock. Rör om ordentligt innan du serverar.

Visa mer
10 m
4-6

Du behöver

  • 150 g Marabou Mjölkchoklad
  • 1 dl kokosolja (utan smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg chokladhacket och oljan i en skål som tål mikrovågsugn Mikra i intervallen om 30 sekunder och rör om efter varje intervall.
  2. Såsen är färdig när all choklad har smält (observera att såsen först är väldigt rinnig, men den kommer bli tjockare när den har svalnat några minuter).
  3. Häll chokladsåsen på din glass och se den stelna framför dina ögon.
4 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...