Magisk Marabousås

Magisk Marabousås
Foto: Anna Winér

Magisk Marabousås

2 ingredienser

10 m

Den här chokladsåsen på mjölkchoklad är verkligen magisk. Busenkelt, snabbt och glassen stelnar härligt den när den hälls på glassen - mums!

Tips! Får du chokladsås över går det bra att spara. Förvara den i rumstemperatur i en burk med tätslutande lock. Rör om ordentligt innan du serverar.

Marabou mjölkchoklad
Marabou mjölkchoklad produkt

Marabou mjölkchoklad

Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 1 dl kokosolja (utan smak)

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg chokladhacket och oljan i en skål som tål mikrovågsugn. Mikra i intervallen om 30 sekunder och rör om efter varje intervall.
  2. Såsen är färdig när all choklad har smält (observera att såsen först är väldigt rinnig, men den kommer bli tjockare när den har svalnat några minuter).
  3. Häll chokladsåsen på din glass och se den stelna framför dina ögon.
TIPS!
Fler smarriga tips!
maraboufyllda croissanter

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer