Mixed grill à la Medelhavet

Fredrik Eriksson ny

Mixed grill à la Medelhavet

11 ingredienser

1 h + marinering

Marinerad och grillad kyckling, rökt sidfläsk och rostas, blir en härlig middag i vår och sommar.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 hel vitlök
  • 1 knippe färsk rosmarin [1 litet knippe]
  • 1 knippe färsk timjan [1 litet knippe]
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar
  • 3 msk Kikkoman sojasås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 hel majskyckling (svensk)
  • 1 bit rökt fläsk, källarrökt
  • 1 rostas

Gör så här

  1. Dela vitlöken på hälften så att det blir små klyftor.
  2. Repa örterna.
  3. Riv citronskalet och pressa saften.
  4. Blanda alla ingredienser och marinera kyckling, fläsk och rostas i gärna 6 timmar innan grillning.
  5. Skiva fläsket i 1 cm tjocka skivor och grilla det ca 2 minuter på varje sida.
  6. Klipp upp majskycklingen i ryggen och lägg några snitt i låren.
  7. Grilla kycklingen i ugnen eller på grillen med kåpa i ca 30 minuter på 200 grader.
  8. Sänk sedan temperaturen till 150 grader och låt kycklingen steka vidare i ytterligare ca 15 minuter så att temperaturen är 82 grader vid benet.
  9. Låt kycklingen vila lite innan du skär upp den för servering.
  10. Grilla rostas så att den får fin yta i grillen eller ugnen i ca 15 minuter. Låt innertemperaturen i köttet bli upp till 60 grader beroende på vilken stekgrad du önskar.
  11. Låt vila innan tranchering.