Mixsallad med ljummen tapenade

Fredrik Eriksson ny

Mixsallad med ljummen tapenade

9 ingredienser

20 min

En fräsch sallad med oliver, sardeller, kapris och vitlök passar perfekt som tillbehör när det är dags för grillkväll.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl svarta oliver utan kärnor (t.ex. Cerignola eller Leccino)
  • 2 msk kapris
  • 6 sardeller
  • svartpeppar
  • sallad, väl sköljd och riven i bitar (i säsong)
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Finhacka lök samt vitlök och fräs det i olivoljan så att det får lite färg.
  2. Grovhacka oliverna och vänd runt med kapris, sardeller, löken och lite svartpeppar.
  3. Lägg ut salladen på ett fat och ringla ljummen tapenade över.
  4. Toppa med basilika och servera genast.