Raggmunk med äppelkompott och lingon

Äpple i maten

Att använda äpple som smaksättare när du lagar mat är en garanterad fullträff. Beroende på vilken typ av äppelsort du väljer få du olika höga nivåer av syra i maten. Det blir underbart gott och krispigt.

Äpple passar speciellt bra ihop med ingefära, kanel och i kalla såser. Men testa att späcka kycklingen med äpple. Även i grytor gör äpple underverk. Den krispiga ytan och den syrliga tonen ger din maträtt ett sting av fräschör.

Äpple i maten

Melleruds Halstrad pilgrimsmussla med äppelkräm och krispig sallad
Melleruds Fläskkotlett med smörstekta äpplen och äppelmustsås
Pilsnerbräserad högrev med syrlig gurksallad och senapskräm
Davids surdeg, grundrecept
David Zetterström

Davids surdeg, grundrecept

David Zetterström

Baka med äpple