Koreanska kycklingspett med sesamdressad coleslaw
Koreanska kycklingspett med sesamdressad coleslaw
19 ingredienser
45 min
Grillade kycklingspett med koreanska smaker serverade tillsammans med en krispig och fräsch coleslaw i sesamdressing.
Tips! Det blir en stor sats av dressingen, det som blir över passar fint på en nudelsallad eller som spännande sås till grillat.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Kycklingspett
- 600 g kycklinglårfilé
- 4 msk koreansk soja (eller japansk)
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1 msk strösocker
- 1 msk sesamolja
- 1 msk ingefära, riven
- svartpeppar, nymalen
sallad
- 1 sommarkålhuvud
- 1 morot
- 4 salladslökar
- 1 äpple, krispigt
dressing
- 2 dl vita sesamfrön, hårt rostade (spara någon msk till dekoration)
- 1 ägg
- 3 dl neutral rapsolja
- 3 msk koreansk soja (eller japansk)
- 1 msk risvinäger
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 2 tsk honung
- 2 tsk koreanska chiliflakes (gochugaru)
Gör så här
Kycklingspett
- Blanda samman alla ingredienserna till kycklingspetten förutom kycklingen till en marinad.
- Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg i marinaden och låt marinera minst 20 minuter, gärna över natten om du hinner.
- Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
Coleslaw
- Strimla kål och morot. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
- Lägg sesamfrön i en cylinderformad bunke (spara några matskedar till dekoration). Kör med stavmixer till sesamfröna har blivit till ett grovt pulver.
- Tillsätt ägg, soja, risvinäger, honung, vitlök, olja samt chiliflakes. Mixa till en krämig och tjock dressing.
- Häll hälften av dressingen på de skurna grönsakerna och blanda väl.
- Grilla kycklingspetten tills kycklingen är helt genomstekt. Servera spetten med den sesamdressade salladen.