Koreanska kycklingspett med sesamdressad coleslaw

37 röster
45 min
4

Grillade kycklingspett med koreanska smaker serverade tillsammans med en krispig och fräsch coleslaw i sesamdressing.

Tips! Det blir en stor sats av dressingen, det som blir över passar fint på en nudelsallad eller som spännande sås till grillat.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Kycklingspett

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 msk koreansk eller japansk soja
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ingefära, riven
  • nymalen svartpeppar

Sallad

  • 1 sommarkålhuvud
  • 1 morot
  • 4 salladslökar
  • 1 äpple, krispigt

Dressing

  • 2 dl vita sesamfrön, hårt rostade (spara någon msk till dekoration)
  • 1 ägg
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 3 msk koreansk eller japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk koreanska chiliflakes (gochugaru)

Gör så här

  1. Kycklingspett
    Blanda samman alla ingredienserna till kycklingspetten förutom kycklingen till en marinad.
  2. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg i marinaden och låt marinera minst 20 minuter, gärna över natten om du hinner.
  3. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.
  4. Coleslaw
    Strimla kål och morot. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  5. Lägg sesamfrön i en cylinderformad bunke (spara några matskedar till dekoration). Kör med stavmixer till sesamfröna har blivit till ett grovt pulver.
  6. Tillsätt ägg, soja, risvinäger, honung, vitlök, olja samt chiliflakes. Mixa till en krämig och tjock dressing.
  7. Häll hälften av dressingen på de skurna grönsakerna och blanda väl.
  8. Grilla kycklingspetten tills kycklingen är helt genomstekt. Servera spetten med den sesamdressade salladen.
7 augusti 2018

Laddar fler recept