Knäckig äppelkaka med råkräm
Knäckig äppelkaka med råkräm
14 ingredienser
Baka Leilas knäckiga
med kardemumma.Till äppelkakan serverar hon råkräm, en hemlagad vaniljkräm på vaniljstång, äggulor och vispgrädde. Mmm...
Se fler recept från
Ingredienser
Äppelkaka
- 1 ägg (ekologiskt)
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 100 g smör, smält
- 4-5 syrliga svenska äpple
- Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
- smör, till formen
Råkräm, ca 8 portioner
- 1 vaniljstång
- 3 äggulor (ekologiska)
- 1 dl strösocker
- 6 dl vispgrädde
Gör så här
Äppelkaka
- Rör samman ägg, strösocker och vatten.
- Rör ner smält smör.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
- Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
- Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
- Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
Råkräm
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
- Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.