Ugnsbakad röding med gurka, äpple, pepparrot, forellrom och krasse

Ugnsbakad röding med gurka, äpple, pepparrot, forellrom och krasse
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Ugnsbakad röding med gurka, äpple, pepparrot, forellrom och krasse

310

5 steg att laga

15 ingredienser

40 m

Myllymäkis lyxiga fiskmiddag med röding, beurre blanc, forellrom, gurka och äpple.

läs mer
Kökets kurser
Kökets såskurs

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer >

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 700 g röding med skinn [4 filéer]
  • 1 gurka
  • 1 äpple, skalat och tärnat
  • 4 rädisor, tunt hyvlade
  • 10 cm färsk pepparrot, riven
  • olja, till plåten
  • vinäger
  • salt

Beurre blanc

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl vitt vin (fruktigt och oekat)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 50 g forellrom

Servering

  • 600 g delikatesspotatis
  • 2 kruka dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka potatisen.
  2. Skiva äpple tunt, dela gurkan fyra gånger på längden och skär i mindre bitar. Skiva rädisor tunt och hacka all dill fint. Vänd ner allt i en skål, men spara hälften av dillen till såsen.
  3. Hacka löken fint, värm den med vinäger och vitt vin i en kastrull till en reduktion. Låt den koka ner till hälften. Sänk sedan värmen och visa ner smöret, lite i taget. Allt skall hållas varmt, men inte koka. När allt är i, avsluta med att mixa såsen med en stavmixer. Blanda ned potatisen, resten av dillen och rom. Vänd runt försiktigt.
  4. På med matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Krydda köttsidan med salt, vänd och baka fisken med skinnet uppåt. Baka i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter, fisken är klar när skinnet går lätt att dra av.
  5. Vänd ner vinäger och salt i salladen. Servera fisken med potatis med sås, salladen och toppa med riven pepparrot.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer