Äppelchutney med chili

Äppelchutney med chili
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Äppelchutney med chili

27

3 steg att laga

8 ingredienser

1 h

Gör Mandelmanns äppelchutney med chili och ta tillvara årets äppelskörd. Smakrik och enkel att tillaga gör den perfekt som tillbehör till i princip allt.

Tips! En chutney ska vara mycket starkare än man tror, så fega inte!

Ingredienser

portioner1 sats
  • 1 kg äpple
  • 1 gul lök (stor)
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 chilifrukter
  • 1,75 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl rörsocker
  • 1,5 tsk salt
  • kryddor (efter smak)

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär äpplena i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin, för en starkare chutney kan man ta med chilikärnorna.
  2. Blanda allting i en kastrull och låt koka i ca 40 minuter. Stäng sedan av plattan och smaka av.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut direkt.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer