Stekta fläskkotletter med gårdspommes och hett äppelmos

3 röster
40 m
4
Stekta fläskkotletter med gårdspommes och hett äppelmos
Foto: Köket

Felix Ekologiska Gårdspommes är gjorda på 100% svensk och ekologisk potatis. För att få till extra goda och krispiga pommes tillagas de med skalet på.

Felix gårdspommes produkt ny

Stekta fläskkotletter, pommes frites, äppelmos smaksatt med chili, smörstekt lök och picklade äpplen. Salt, sött och syrligt i en perfekt kombination!


40 m
4

Du behöver

Picklat äpple

  • 1-2 äpplen
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Karamelliserad lök

  • 2 gula lökar
  • 25 g smör

Äppelmos med chili

  • 3 dl Felix Äpplemos
  • 0,5 msk sambal oelek

Servering

  • 4 port Felix ekologiska Gårdspommes
  • 4 skiva fläskkotlett
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • sallad

Gör så här

  1. Rör ihop lagen till det picklade äpplet, rör om tills sockret löst sig. Skiva äpplet och låt ligga i lagen fram till servering.
  2. Fritera eller lägg in pommes i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skiva löken och låt stekas på svag värme i en panna eller kastrull tills den blivit mjuk och karamelliserad.
  4. Blanda äppelmoset med sambal oelek. Smaka upp med mer sambal oelek om du vill.
  5. Krydda köttet med salt och peppar. Stek eller grilla kotletterna så de får en fin yta och en saftig insida.
  6. Servera kotletterna tillsammans med pommes, picklade äpplen, sallad, karamelliserad lök och det heta äppelmoset.
Tips!
Felix äpplemos produkt ny

Felix tipsar!

Servera Felix Äpplemos till - tillagad i hjärtat av Skåne!

16 augusti 2017