Stekta fläskkotletter med gårdspommes och hett äppelmos

Foto: Köket
Stekta fläskkotletter med gårdspommes och hett äppelmos
13 ingredienser
40 m
Stekta fläskkotletter, pommes frites, äppelmos smaksatt med chili, smörstekt lök och picklade äpplen. Salt, sött och syrligt i en perfekt kombination!
Felix tipsar!

Felix tipsar!
Felix Ekologiska Gårdspommes är gjorda på 100% svensk och ekologisk potatis.
Läs mer
Ingredienser
Picklat äpple
- 1-2 äpplen
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 2 dl vatten
Karamelliserad lök
- 2 gula lökar
- 25 g smör
Äppelmos med chili
- 3 dl Felix Äpplemos
- 0,5 msk sambal oelek
Servering
- 4 port Felix ekologiska Gårdspommes
- 4 skivor fläskkotlett
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- sallad
Gör så här
- Rör ihop lagen till det picklade äpplet, rör om tills sockret löst sig. Skiva äpplet och låt ligga i lagen fram till servering.
- Fritera eller lägg in pommes i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
- Skiva löken och låt stekas på svag värme i en panna eller kastrull tills den blivit mjuk och karamelliserad.
- Blanda äppelmoset med sambal oelek. Smaka upp med mer sambal oelek om du vill.
- Krydda köttet med salt och peppar. Stek eller grilla kotletterna så de får en fin yta och en saftig insida.
- Servera kotletterna tillsammans med pommes, picklade äpplen, sallad, karamelliserad lök och det heta äppelmoset.
TIPS!