Krämig burrata med marinerade tomater

Vad är burrata?

Vad är skillnaden på burrata och mozzarella? Den krämigt goda italienska osten "Burrata" blir allt mer populär och dyker ofta upp i såväl recept som på restaurang. Till utseendet ser osten ut som en vanlig mozzarella men den har ett gräddigt inre som rinner ut när du skär upp osten - inte konstigt att den blivit så poppis!

Burro betyder smör på Italienska och det är ungefär vad man kan säga att burrata är - en smörig och gräddig variant av mozzarella. "Skalet" på burratan är gjord av komjölk eller buffelmjölk och kärnan är fylld med en krämig blandning av mozzarellastrimlor och grädde. 

Förut var burrata en ost du endast hittade i ost- eller delikatessbutiker, men idag finns den i kyldisken på de flesta välsorterade livsmedelsbutikerna.

Servera burrata till antipasto, som förrätt på en salladsbädd eller till en god pasta. Här nedan hittar du våra recept med burrata.

Recept med burrata