Macaronetti med pesto, ugnsrostade tomater och burrata

POPULÄRT
Macaronetti med pesto, tomater och burrata
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Macaronetti med pesto, ugnsrostade tomater och burrata

10

8 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Magisk vardagsmiddag med hemmagjord pesto, söta, ugnsrostade tomater och krämig burrata! En smarrig middag för hela familjen!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g körsbärstomater, på kvist
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 400 g maccaronetti
  • 1,5 dl rostade mandlar
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 kruka basilika
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 burrata
  • 0,5 citron, skal

Gör så här

  1. Börja med att rosta tomaterna. Lägg tomaterna i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över dem och salta och peppra. Rosta i 200 grader i ca 20 minuter. 

  2. Grovhacka 0,5 dl rostad mandel. 

  3. Mixa vitlök, basilika (spara några blad till garnering) samt olivolja i en mixer. Kör till en grov röra.Tillsätt 1 dl mandlar och mixa lite till.
  4. Lägg i den rivna parmeggianon och rör om med en sked. 
Smaka av med salt och peppar. 

  5. Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet när du häller av pastan. 

  6. Vänd runt peston i den nykokta al dente pastan. Tillsätt ev lite pastavatten för mer krämighet. 

  7. Fördela pestopastan i djupa tallrikar. Toppa med burrata du river isär med händerna, rostad tomat, hackad mandel och basilikablad.
  8. Riv lite citronzest över och servera genast!