Macaronetti med pesto, ugnsrostade tomater och burrata

POPULÄRT
Macaronetti med pesto, tomater och burrata
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Macaronetti med pesto, ugnsrostade tomater och burrata

12

12 ingredienser

30 min

Magisk vardagsmiddag med hemmagjord pesto, söta, ugnsrostade tomater och krämig burrata! En smarrig middag för hela familjen!

Ingredienser

portioner4
  • 400 g körsbärstomater, på kvist
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 400 g maccaronetti
  • 1,5 dl rostade mandlar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 krukor basilika
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 burrata
  • 0,5 citron, skal

Gör så här

  1. Börja med att rosta tomaterna. Lägg tomaterna i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över dem och salta och peppra. Rosta i 200 grader i ca 20 minuter. 

  2. Grovhacka 0,5 dl rostad mandel. 

  3. Mixa vitlök, basilika (spara några blad till garnering) samt olivolja i en mixer. Kör till en grov röra.Tillsätt 1 dl mandlar och mixa lite till.
  4. Lägg i den rivna parmeggianon och rör om med en sked. 
Smaka av med salt och peppar. 

  5. Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet när du häller av pastan. 

  6. Vänd runt peston i den nykokta al dente pastan. Tillsätt ev lite pastavatten för mer krämighet. 

  7. Fördela pestopastan i djupa tallrikar. Toppa med burrata du river isär med händerna, rostad tomat, hackad mandel och basilikablad.
  8. Riv lite citronzest över och servera genast!