Burrata med tomat- och hallonsallad

Burrata med tomat- och hallonsallad
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Burrata med tomat- och hallonsallad

11 ingredienser

20 m

Härlig tapasrätt med tomat och burrata.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 0,5 kruka färsk dragon
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 125 g hallon
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 baguette
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 burrata [200 g avrunnen vikt]

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt.
  2. Plocka och finhacka dragonblad. Dela tomaterna. Riv citronskal och pressa citronsaft.
  3. Vänd ihop dragon, tomater, citronskal, citronsaft, hallon, 2 msk olivolja, honung, salt och peppar.
  4. Skiva brödet i skivor som är 1,5 centimeter.
  5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk olivolja.
  6. Rosta bröden i cirka 5 minuter tills de får en gyllene färg.
  7. Halvera vitlöken och riv på brödytan.
  8. Häll av och lägg burrata på ett fat och fördela tomat- och hallonsalladen runtomkring.
  9. Servera burrata, tomat-och hallonsalladen med vitlöksbröden.