Burrata med tomat- och hallonsallad
Burrata med tomat- och hallonsallad
11 ingredienser
20 m
Härlig tapasrätt med tomat och burrata.
Ingredienser
- 0,5 kruka färsk dragon
- 250 g körsbärstomater
- 0,5 citron, rivet skal och pressad saft
- 125 g hallon
- 4 msk olivolja
- 0,5 tsk honung
- 2 krm salt
- 2 krm malen svartpeppar
- 1 baguette
- 1 klyfta vitlök
- 2 burrata [200 g avrunnen vikt]
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt.
- Plocka och finhacka dragonblad. Dela tomaterna. Riv citronskal och pressa citronsaft.
- Vänd ihop dragon, tomater, citronskal, citronsaft, hallon, 2 msk olivolja, honung, salt och peppar.
- Skiva brödet i skivor som är 1,5 centimeter.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 2 msk olivolja.
- Rosta bröden i cirka 5 minuter tills de får en gyllene färg.
- Halvera vitlöken och riv på brödytan.
- Häll av och lägg burrata på ett fat och fördela tomat- och hallonsalladen runtomkring.
- Servera burrata, tomat-och hallonsalladen med vitlöksbröden.