Burrata med blodapelsin

Burrata med blodapelsin
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Burrata med blodapelsin

1

4 steg att laga

9 ingredienser

10 m

Burrata med blodapelsin, grapefrukt, hasselnötter och rapsolja blir ett underbart tillbehör till middagen, eller som förrätt med surdegsbröd.

Ingredienser

portioner1 - 2 portioner
  • 1 blodapelsin, skalad och filéad
  • 1 grapefrukt, skalad och filéad
  • 2 msk rapsolja, kallpressad
  • 0,5 tsk yuzu-kosho (eller hackad jalapeno, eller tex espelette peppar)
  • 1 burrata
  • 2 msk hasselnötter, rostade, skalade och hackade
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ev surdegsbröd, rostat

Gör så här

  1. Skala och filéa citrusfrukterna. Spara själva innehållet av frukterna till dressingen.
  2. Blanda ihop kallpressad rapsolja, yuzu-koshu och pressa ur saften från innehållet av det som är kvar på citrusfrukterna.
  3. Lägg burratan i mitten på en tallrik och filéerna av citrusfrukt vid sidan om. Toppa med rostade hasselnötter, dressingen, salt och peppar.
  4. Servera gärna med rostat surdegsbröd.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer