Burrata med blodapelsin
Burrata med blodapelsin
9 ingredienser
10 m
Burrata med blodapelsin, grapefrukt, hasselnötter och rapsolja blir ett underbart tillbehör till middagen, eller som förrätt med surdegsbröd.
Ingredienser
- 1 blodapelsin, skalad och filéad
- 1 grapefrukt, skalad och filéad
- 2 msk rapsolja, kallpressad
- 0,5 tsk yuzu-kosho (eller hackad jalapeno, eller tex espelette peppar)
- 1 burrata
- 2 msk hasselnötter, rostade, skalade och hackade
- havssalt
- svartpeppar, nymalen
- ev surdegsbröd, rostat
Gör så här
- Skala och filéa citrusfrukterna. Spara själva innehållet av frukterna till dressingen.
- Blanda ihop kallpressad rapsolja, yuzu-koshu och pressa ur saften från innehållet av det som är kvar på citrusfrukterna.
- Lägg burratan i mitten på en tallrik och filéerna av citrusfrukt vid sidan om. Toppa med rostade hasselnötter, dressingen, salt och peppar.
- Servera gärna med rostat surdegsbröd.