Burrata med blodapelsin

Burrata med blodapelsin
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Burrata med blodapelsin

9 ingredienser

10 m

Burrata med blodapelsin, grapefrukt, hasselnötter och rapsolja blir ett underbart tillbehör till middagen, eller som förrätt med surdegsbröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 blodapelsin, skalad och filéad
  • 1 grapefrukt, skalad och filéad
  • 2 msk rapsolja, kallpressad
  • 0,5 tsk yuzu-kosho (eller hackad jalapeno, eller tex espelette peppar)
  • 1 burrata
  • 2 msk hasselnötter, rostade, skalade och hackade
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • ev surdegsbröd, rostat

Gör så här

  1. Skala och filéa citrusfrukterna. Spara själva innehållet av frukterna till dressingen.
  2. Blanda ihop kallpressad rapsolja, yuzu-koshu och pressa ur saften från innehållet av det som är kvar på citrusfrukterna.
  3. Lägg burratan i mitten på en tallrik och filéerna av citrusfrukt vid sidan om. Toppa med rostade hasselnötter, dressingen, salt och peppar.
  4. Servera gärna med rostat surdegsbröd.