Burrata med tomatsallad och grillad citronkyckling
Burrata med tomatsallad och grillad citronkyckling
12 ingredienser
30 min
Enkel och snabblagad grillmiddag med färska tomater, vitlök, olivolja, krämig burrata och grillad citronkyckling. Ett gott grillat surdegsbröd smakar gott till.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Citronkyckling
- 600 g kycklinglårfilé
- 2 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 citron
Tomatsallad med burrata
- 4 miniburrata
- 1 silverlök
- 500 g körsbärstomater, gärna i olika färg
- 2 krukor färsk basilika
- 3 msk olivolja
- salt
- peppar
Till servering
- vitt surdegsbröd (eller focaccia)
Gör så här
- Blanda olivolja med finriven vitlök och finrivet skal från citronen. Pensla kycklingen med blandningen. Salta och peppra.
- Grilla kycklingen några minuter per sida tills kycklingen är klar. Halvera citronen och grilla med snittytan neråt.
- Lägg upp kycklingen på att fat och pressa över saften från den grillade citronen.
- Skiva silverlök.
- Halvera tomaterna.
Servering
- Fördela tomater och kyckling på tallrikar. Ringla över citronsaften från kycklingfatet. På med basilika och lägg en miniburrata på tomaterna på varje tallrik. Ringla över olivolja, salta och peppra lätt och servera med ett gott grillat bröd