Nektarinsallad med rucola, mozzarella och sesam

1 röst
30 m
4
Nektarinsallad med rucola, mozzarella och sesam
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp rucolasallad (eller ruccola)
  • 2 nektariner (eller persikor)
  • 2 burrata (eller buffelmozzarella)

Sesam

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl rostade sesamfrön

vinägrett

  • olivolja
  • maple syrup
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Smält sockret i en liten stekpanna tills gyllenebrunt. Häll i sesamfrön och rör om. Låt svalna.
  2. Lägg rucolasalladen eller grönkålen på ett fat. Lägg på osten. Skiva upp frukten och lägg på. Fördela sesamfröna ovanpå.
  3. Blanda en vinägrett med olivolja och en matsked maple syrup. Smaka av med salt och peppar och höll över innan servering.
7 maj 2015