Nektarinsallad med rucola, mozzarella och sesam

Foto: TV4
Nektarinsallad med rucola, mozzarella och sesam
9 ingredienser
30 m
God sallad med nektarin och mozzarella. Toppas med sockerstekt sesam och enkel vinägrett.
Ingredienser
- 1 förp rucolasallad (eller ruccola)
- 2 nektariner (eller persikor)
- 2 burrata (eller buffelmozzarella)
Sesam
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl rostade sesamfrön
vinägrett
- olivolja
- maple syrup
- salt
- peppar
Gör så här
- Smält sockret i en liten stekpanna tills gyllenebrunt. Häll i sesamfrön och rör om. Låt svalna.
- Lägg rucolasalladen eller grönkålen på ett fat. Lägg på osten. Skiva upp frukten och lägg på. Fördela sesamfröna ovanpå.
- Blanda en vinägrett med olivolja och en matsked maple syrup. Smaka av med salt och peppar och höll över innan servering.