Burrata med kantareller, dill och brynt smör

POPULÄRT
Burrata med kantareller, dill och brynt smör
Foto: Miriam Preis
Julia tuvesson
Julia tuvesson

Burrata med kantareller, dill och brynt smör

9 ingredienser

20 m

”Den här rätten serverade jag på en höstfest under en period när jag var fullkomligt burratatokig och ville testa nya smakkombinationer så ofta jag fick möjlighet. Rätten blev så populär att något av det första min fotograf sa när jag berättade temat på vår nästa bok var ”Du tar väl med receptet med burratan och kantarellerna?” Så här har vi det.” /Julia Tuvesson

Ingredienser

portioner
  • 100 g kantareller
  • smör (till stekning)
  • salt
  • svartpeppar
  • 25 g smör
  • 100 g burrata (avrunnen vikt)
  • 1 knippe dill, finhackad
  • ev citronsaft
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna och riv eventuellt de större svamparna i mindre bitar.
  2. Stek i rikligt med smör tills de blir knapriga. Var inte rädd för att steka dem länge, de ska få riktigt mycket krisp. Salta och peppra.
  3. Bryn smöret.
  4. Lägg upp burratan i en djup tallrik. Toppa med kantarellerna, dill och häll över det brynta smöret. Ha eventuellt på lite citronsaft. Peppra lite extra. Servera med bröd.