Burrata med vattenmelon och pistage

7 röster
20 m
4

Härlig enkel och fräsch rätt där tunnskivad vattenmelon får sällskap av burrataostar, pistagenötter och en smakrik dressing med chili, honung och lime.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Burrata

  • 100 g vattenmelon
  • 4 burrataostar, ekologiska
  • flingsalt
  • 1 dl pistagenötter, krossade
  • 1 kruka thaibasilika

Vattenmelondressing

  • 200 g vattenmelon
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 msk röd chili, finhackad
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1,5 dl olivolja, kallpressad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vattenmelondressing
    Börja med att tillaga dressingen.
  2. Skär vattenmelonen i mindre bitar och blanda tillsammans med resterande ingredienser till en dressingen.
  3. Burrata
    Skiva vattenmelon tunt på mandolin och lägg på ett fat.
  4. Lägg på burratan och kläm lätt på mitten så den öppnar sig, strö över lite flingsalt.
  5. Häll över en rejäl sked av dressingen på burratan och toppa med pistagekrosset och thaibasilika.
5 juli 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...