Burrata med vattenmelon och pistage
Burrata med vattenmelon och pistage
10 ingredienser
20 m
Härlig enkel och fräsch rätt där tunnskivad vattenmelon får sällskap av burrataostar, pistagenötter och en smakrik dressing med chili, honung och lime.
Ingredienser
Burrata
- 100 g vattenmelon
- 4 burrataostar (ekologiska)
- flingsalt
- 1 dl pistagenötter, krossade
- 1 kruka thaibasilika
Vattenmelondressing
- 200 g vattenmelon
- 1 citron, pressad saft och rivet skal
- 1 msk röd chilifrukt, finhackad
- 1 tsk honung, flytande
- 1,5 dl extra virgin olivolja
Gör så här
Vattenmelondressing
- Börja med att tillaga dressingen.
- Skär vattenmelonen i mindre bitar och blanda tillsammans med resterande ingredienser till en dressingen.
Burrata
- Skiva vattenmelon tunt på mandolin och lägg på ett fat.
- Lägg på burratan och kläm lätt på mitten så den öppnar sig, strö över lite flingsalt.
- Häll över en rejäl sked av dressingen på burratan och toppa med pistagekrosset och thaibasilika.