Pasta med burrata och kronärtskocka

POPULÄRT
koket.se
Pasta med burrata och kronärtskocka
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med burrata och kronärtskocka

12 ingredienser

30 min

En vardagspasta med helgkänsla som är väldigt enkel i både ingredienser och tillagning, samtidigt otroligt god och kanske en blivande favorit.

Ingredienser

portioner
  • 400 g linguine
  • 2 burkar kronärtskockor i olja (à 290g)
  • 3 msk smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 msk kapris
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 2 burrata (à 275 g)
  • olivolja (av bra kvalitet)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan 2 minuter kortare än vad det står på paketet. Häll av pastan men spara en mugg av pastavattnet. Håll pastan varm.
  2. Häll av kronärtskockan och spara oljan.
  3. Skär kronärtskockan i mindre, trevliga bitar, inte för stora.
  4. Ta en stor stekpanna och tillsätt lite av oljan från kronärtskockorna och lite av smöret. Lägg i kronärtskockorna stek på medelvärme i 3 minuter, de ska gärna få lite färg.
  5. Salta och peppra. Riv ned vitlöken, häll på kapris och tillsätt resten av smöret. Stek i någon minut.
  6. Tillsätt pastan till stekpannan, rör runt och tillsätt lite av pastavattnet. Låt pastan koka med såsen i 2 minuter för maximal smak.
  7. Hacka basilika och persilja grovt.
  8. Ta stekpannan från värmen och blanda ned hälften av örterna. Riv ned citronskal och pressa i lite citronsaft.
  9. Dela varje burrata på mitten.
  10. Lägg upp pastan och gör en liten grop i mitten där du lägger en halva burrata. Toppa med örterna och ringla över lite olivolja.