Pasta med burrata och kronärtskocka
Pasta med burrata och kronärtskocka
12 ingredienser
30 min
En vardagspasta med helgkänsla som är väldigt enkel i både ingredienser och tillagning, samtidigt otroligt god och kanske en blivande favorit.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 400 g linguine
- 2 burkar kronärtskockor i olja (à 290g)
- 3 msk smör
- 3 klyftor vitlök
- 4 msk kapris
- 1 kruka basilika
- 1 kruka persilja
- 1 citron
- 2 burrata (à 275 g)
- olivolja (av bra kvalitet)
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka pastan 2 minuter kortare än vad det står på paketet. Häll av pastan men spara en mugg av pastavattnet. Håll pastan varm.
- Häll av kronärtskockan och spara oljan.
- Skär kronärtskockan i mindre, trevliga bitar, inte för stora.
- Ta en stor stekpanna och tillsätt lite av oljan från kronärtskockorna och lite av smöret. Lägg i kronärtskockorna stek på medelvärme i 3 minuter, de ska gärna få lite färg.
- Salta och peppra. Riv ned vitlöken, häll på kapris och tillsätt resten av smöret. Stek i någon minut.
- Tillsätt pastan till stekpannan, rör runt och tillsätt lite av pastavattnet. Låt pastan koka med såsen i 2 minuter för maximal smak.
- Hacka basilika och persilja grovt.
- Ta stekpannan från värmen och blanda ned hälften av örterna. Riv ned citronskal och pressa i lite citronsaft.
- Dela varje burrata på mitten.
- Lägg upp pastan och gör en liten grop i mitten där du lägger en halva burrata. Toppa med örterna och ringla över lite olivolja.