Fläskkotlett med burrata och tomatsallad

Fläskkotlett  med burrata och tomatsallad
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Fläskkotlett med burrata och tomatsallad

8

11 ingredienser

30 m

Vardag eller helg spelar ingen roll, fläskkotlett med burrata och tomatsallad passar lika bra vilken dag som!

Ingredienser

portioner4
  • 4 fläskkotletter, med ben
  • ca 200 g mozzarellaost, 2 bitar i lag
  • 2 klyftor vitlök
  • citronskal (en remsa)
  • 2 lagerblad
  • 400 g tomat (små)
  • 30 g färsk kruspersilja
  • 3 msk kapris (även lite lag)
  • olivolja (till stekning)
  • salt
  • svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

  1. Temperera köttet och mozzarellan i rumstemperatur i ca 20 minuter innan tillagning.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja på spisen, salta och peppra kotletterna.
  3. Stek kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg i vitlök, citronskal, lagerblad och häll på lite av lagen från mozzarellan. Låt köttet bräsera färdigt i stekpannan.
  4. Dela tomaterna och hacka persiljan grovt. Lägg hacket i en skål och smaksätt med kapris, lite av kaprislagen, olivolja och svartpeppar ur kvarn.
  5. Lyft upp köttet och vänd ner ”tomatsalladen” i stekpannan så den blir varm.
  6. Skeda skyn med tomaterna över köttet och mozzarellan vid servering.