Fläskkotlett med burrata och tomatsallad
Fläskkotlett med burrata och tomatsallad
11 ingredienser
30 m
Vardag eller helg spelar ingen roll, fläskkotlett med burrata och tomatsallad passar lika bra vilken dag som!
Ingredienser
- 4 fläskkotletter, med ben
- ca 200 g mozzarellaost, 2 bitar i lag
- 2 klyftor vitlök
- citronskal (en remsa)
- 2 lagerblad
- 400 g tomat (små)
- 30 g färsk kruspersilja
- 3 msk kapris (även lite lag)
- olivolja (till stekning)
- salt
- svartpeppar, ur kvarn
Gör så här
- Temperera köttet och mozzarellan i rumstemperatur i ca 20 minuter innan tillagning.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja på spisen, salta och peppra kotletterna.
- Stek kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg i vitlök, citronskal, lagerblad och häll på lite av lagen från mozzarellan. Låt köttet bräsera färdigt i stekpannan.
- Dela tomaterna och hacka persiljan grovt. Lägg hacket i en skål och smaksätt med kapris, lite av kaprislagen, olivolja och svartpeppar ur kvarn.
- Lyft upp köttet och vänd ner ”tomatsalladen” i stekpannan så den blir varm.
- Skeda skyn med tomaterna över köttet och mozzarellan vid servering.