• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fläskkotlett med burrata och tomatsallad

Fläskkotlett  med burrata och tomatsallad
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Fläskkotlett med burrata och tomatsallad

6 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Vardag eller helg spelar ingen roll, fläskkotlett med burrata och tomatsallad passar lika bra vilken dag som!

Kökets shop

Tinas nya kokbok

Gott käk utan krångel

Tina Nordström

209 kr239 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 fläskkotletter, med ben
  • ca 200 g mozzarellaost, 2 bitar i lag
  • 2 klyfta vitlök
  • citronskal (en remsa)
  • 2 lagerblad
  • 400 g tomat (små)
  • 30 g färsk kruspersilja
  • 3 msk kapris (även lite lag)
  • olivolja (till stekning)
  • salt
  • svartpeppar, ur kvarn

Gör så här

  1. Temperera köttet och mozzarellan i rumstemperatur i ca 20 minuter innan tillagning.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja på spisen, salta och peppra kotletterna.
  3. Stek kotletterna ett par minuter på varje sida. Lägg i vitlök, citronskal, lagerblad och häll på lite av lagen från mozzarellan. Låt köttet bräsera färdigt i stekpannan.
  4. Dela tomaterna och hacka persiljan grovt. Lägg hacket i en skål och smaksätt med kapris, lite av kaprislagen, olivolja och svartpeppar ur kvarn.
  5. Lyft upp köttet och vänd ner ”tomatsalladen” i stekpannan så den blir varm.
  6. Skeda skyn med tomaterna över köttet och mozzarellan vid servering.