Burratasallad med persika och mandel

Foto: Lisa Höök
Burratasallad med persika och mandel
8 ingredienser
20 m
Härlig sallad som passar perfekt till brunch! Med persikor, tomater och rödlök får den underbara smaker och känns ljuvligt somriga.
Receptet är ur boken ”_Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet_”, The Book Affair
Ingredienser
- 200 g salladsmix
- 2 persikor
- ca 10 körsbärstomater
- 0,5 rödlök
- 1 dl färsk basilika, hackad
- 0,5 dl rostade mandlar
- 2 burrata (eller färsk mozzarella) [à 100 g]
- vinägrett, på balsamvinäger
- ev chiliflakes
Gör så här
- Lägg upp grönsalladen på ett vackert fat.
- Skiva persikorna, skär cocktailtomater i halvor, hacka rödlöken och lägg detta på salladsbladen.
- Lägg sedan på basilika, strö över rostade mandlar och till sist burratan.
- Ringla över vinägrett och avsluta med en nypa chiliflakes om du gillar mer sting!