Burratasallad med persika och mandel

4 röster
20 m
2-4
Burratasallad med persika och mandel
Foto: Lisa Höök

Härlig sallad som passar perfekt till brunch! Med persikor, tomater och rödlök får den underbara smaker och känns ljuvligt somriga.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Visa mer
20 m
2-4

Du behöver

  • 200 g blandade salladsblad (t ex grönkål, ruccola och babyspenat)
  • 2 persikor
  • ca 10 cocktailtomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • 1 burrata (eller färsk mozzarella)
  • vinägrett, på balsamvinäger
  • ev chiliflakes
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg upp grönsalladen på ett vackert fat.
  2. Skiva persikorna, skär cocktailtomater i halvor, hacka rödlöken och lägg detta på salladsbladen.
  3. Lägg sedan på basilika, strö över rostade mandlar och till sist burratan.
  4. Ringla över vinägrett och avsluta med en nypa chiliflakes om du gillar mer sting!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...